防災イベント情報

The first chapter of Aomori Prefecture’s Disaster Prevention Handbook titled “Protecting Your Life” has been translated into English. This chapter covers how to protect yourself in the event of a disaster and how to prepare for disasters in an easy to understand way.

We hope that Aomori’s foreign residents please see this handbook as a ‘charm’ that will help protect you and your loved ones and read it to learn more about disaster preparedness.

(県ではこのたび、災害が起きた時にどうやって自分の命を守るのか、今からどうやって災害に備えたらよいのかなどについて分かりやすくまとめた青森県防災ハンドブック第1章「命を守ろう」の内容を英訳化しました。

県内に在住する外国人の方々にも、自分や大切な人の命を守る「おまもり」として、内容をよく読み、防災に関する知識を身につけましょう。)

※The English version of the data can be downloaded from the bottom of this page.

(※英訳版データにつきましては、ページ下部からダウンロードできます。)

◆What is “Aomori Omamori Book”?(「あおもりおまもり手帳」って?)

•  It is Aomori Prefecture’s disaster prevention handbook and it covers how to protect yourself in the event of a disaster and how to prepare for disasters in an easy to understand way.(災害が起きた時にどうやって自分の命を守るのか、今からどうやって災害に備えたらよいのかなどについて分かりやすくまとめた青森県版の防災ハンドブックです。)
  • Please see this handbook as a ‘charm’ that will help protect you and your loved ones and read it to learn more about disaster preparedness.(自分や大切な人の命を守る「おまもり」として、内容をよく読み、防災に関する知識を身につけましょう。)
  • It is important that you keep it somewhere noticeable and regularly reconfirm its contents.(日ごろから目につく場所に保管し、定期的に内容を再確認することが大切です。)

English Translation of the Aomori Prefecture Disaster Prevention Handbook "Aomori Omamori Book"(PDF 9.2MB)

• You can download and view the English version of the first chapter of “Aomori Omamori Book” titled “Protecting Your Life” (PDF) from the link above.(「あおもりおまもり手帳」第1章「命を守ろう」英訳版(PDF版)は、上記リンクからダウンロードして閲覧することができます。)
  •  Unauthorized reproduction of this book is forbidden excluding exceptions stipulated under copyright law, such as reproduction for personal use.(本手帳の無断転載は、私的使用のための複製等の著作権法上の例外を除き禁じます。)
  • Adobe Acrobat Reader must be installed in order to view the PDF file. Adobe Acrobat Reader is available for free so please download the software by clicking on the icon below.(PDFファイルを閲覧するためには、Adobe Acrobat Reader というソフトが必要です。Adobe Acrobat Reader は無料で配布されていますので、下記のアイコンをクリックしてダウンロードしてください。)

←防災イベント情報一覧へ